Najpopularnija odredišta za nekretnine u Hrvatskoj: Gdje uložiti svoj novac

Otok Hvar, smješten na južnom dijelu Jadranskog mora, jedan je od najatraktivnijih destinacija za ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj. Zahvaljujući svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, kristalno čistom moru i bogatoj povijesti, Hvar privlači brojne investitore iz cijelog svijeta. Na ovom otoku možete pronaći luksuzne vile s bazenima, apartmane s pogledom na more, tradicionalne kamene kuće i druge vrste nekretnina.

Osim toga, Hvar je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, festivalima i gastronomskoj ponudi, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. Pored turističkih nekretnina, Hvar nudi i mogućnosti za investiranje u poljoprivredno zemljište, vinograde i maslinike. Ovaj otok je poznat po proizvodnji visokokvalitetnih vina i maslinovog ulja, pa ulaganje u poljoprivredno zemljište može biti izuzetno profitabilno.

S obzirom na sve navedeno, Hvar je definitivno jedno od najpopularnijih destinacija za ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj.

Popularne lokacije

  • Otok Hvar nudi rajski doživljaj i visoku potražnju za nekretninama na Jadranu.
  • Zagreb je grad s najvećim potencijalom za investicije u nekretnine u Hrvatskoj.
  • Dubrovnik je poznat po luksuznim nekretninama s prekrasnim pogledom na more.
  • Split je rastući grad s atraktivnim nekretninama koje privlače investitore.
  • Rijeka predstavlja perspektivno tržište nekretnina u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Zagreb – Grad s najvećim potencijalom za investicije u nekretnine

Zagreb – grad s bogatom kulturnom ponudom

Svojom bogatom kulturnom ponudom, poviješću i raznovrsnom arhitekturom, Zagreb privlači sve veći broj investitora iz cijelog svijeta. U posljednjih nekoliko godina, tržište nekretnina u Zagrebu bilježi konstantan rast, što ga čini gradom s najvećim potencijalom za investicije u nekretnine u Hrvatskoj.

Raznolikost nekretnina u Zagrebu

Luksuzni stanovi u centru grada, obnovljene povijesne zgrade i moderne poslovne prostore samo su neke od nekretnina koje možete pronaći u Zagrebu. Osim toga, Zagreb je poznat po svojoj živahnoj gastro sceni, festivalima i događanjima tijekom cijele godine, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. Osim toga, Zagreb nudi i mogućnosti za investiranje u poslovne prostore i industrijske nekretnine.

Zagreb – idealno mjesto za poslovne prostore i industrijske nekretnine

S obzirom na svoj geografski položaj i dobru prometnu povezanost, Zagreb je idealno mjesto za otvaranje poslovnih prostora i skladišta. S obzirom na sve navedeno, ne čudi što je Zagreb postao grad s najvećim potencijalom za investicije u nekretnine u Hrvatskoj.

Dubrovnik – Luksuzne nekretnine s pogledom na more

Dubrovnik, poznat kao “biser Jadrana”, jedno je od najpoželjnijih odredišta za ulaganje u luksuzne nekretnine u Hrvatskoj. Svojom prekrasnom starom gradskom jezgrom, impresivnim zidinama i kristalno čistim morem, Dubrovnik privlači brojne investitore iz cijelog svijeta. Luksuzne vile s bazenima, apartmani s pogledom na more i obnovljene povijesne kuće samo su neke od nekretnina koje možete pronaći u ovom prekrasnom gradu.

Osim toga, Dubrovnik je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, festivalima i ekskluzivnim restoranima, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. S obzirom na sve navedeno, ne čudi što je Dubrovnik postao sinonim za luksuzne nekretnine s pogledom na more. Osim turističkih nekretnina, Dubrovnik nudi i mogućnosti za investiranje u obnovljene povijesne zgrade i poslovne prostore.

S obzirom na svoju bogatu povijest i veliki broj posjetitelja tijekom cijele godine, Dubrovnik je idealno mjesto za otvaranje restorana, hotela i suvenirnica. S obzirom na sve navedeno, Dubrovnik je definitivno jedno od najpopularnijih odredišta za ulaganje u luksuzne nekretnine s pogledom na more u Hrvatskoj.


Split – Rastući grad s atraktivnim nekretninama

OdredišteProsječna cijena nekretnine (EUR/m2)Prosječna godišnja stopa rasta cijena nekretninaProsječni godišnji prihod od najma (EUR)
Zagreb20005%6000
Split25007%7000
Dubrovnik30008%8000
Rijeka18004%5500

Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj, sve više postaje atraktivno odredište za ulaganje u nekretnine. Svojom bogatom poviješću, mediteranskom klimom i raznolikom ponudom zabave, Split privlači sve veći broj investitora iz cijelog svijeta. U posljednjih nekoliko godina, tržište nekretnina u Splitu bilježi konstantan rast, što ga čini gradom s atraktivnim nekretninama u Hrvatskoj.

Moderne stambene zgrade, obnovljene povijesne kuće i poslovni prostori samo su neke od nekretnina koje možete pronaći u Splitu. Osim toga, Split je poznat po svojoj živahnoj atmosferi, brojnim događanjima i blizini prekrasnih plaža, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. Osim toga, Split nudi i mogućnosti za investiranje u obnovljene povijesne zgrade i poslovne prostore.

S obzirom na svoju bogatu povijest i veliki broj posjetitelja tijekom cijele godine, Split je idealno mjesto za otvaranje restorana, trgovina i kulturnih centara. S obzirom na sve navedeno, Split je postao rastući grad s atraktivnim nekretninama u Hrvatskoj.


Rijeka – Perspektivno tržište nekretnina u kontinentalnom dijelu Hrvatske




Rijeka, treći najveći grad u Hrvatskoj, sve više postaje perspektivno tržište nekretnina u kontinentalnom dijelu zemlje. Svojom bogatom industrijskom baštinom, blizinom prekrasnih plaža Kvarnera i raznolikom kulturnom ponudom, Rijeka privlači sve veći broj investitora iz cijelog svijeta. U posljednjih nekoliko godina, tržište nekretnina u Rijeci bilježi konstantan rast, što ga čini gradom s perspektivnim tržištem nekretnina u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Moderne stambene zgrade, obnovljene povijesne kuće i poslovni prostori samo su neke od nekretnina koje možete pronaći u Rijeci. Osim toga, Rijeka je poznata po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, festivalima i blizini prekrasnih plaža Kvarnera, što je čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. Osim turističkih nekretnina, Rijeka nudi i mogućnosti za investiranje u industrijske nekretnine i poslovne prostore.

S obzirom na svoju blizinu lukama Rijeka i Bakar te dobru prometnu povezanost s ostatkom Europe, Rijeka je idealno mjesto za otvaranje skladišta i distribucijskih centara. S obzirom na sve navedeno, Rijeka je definitivno postala perspektivno tržište nekretnina u kontinentalnom dijelu Hrvatske.


Istra – Privlačna regija za investicije u turističke nekretnine

Prekrasna priroda i kulturna baština

Svojom prekrasnom prirodom, bogatom kulturnom baštinom i vrhunskom gastronomskom ponudom, Istra privlači brojne investitore iz cijelog svijeta. Luksuzne vile s bazenima, apartmani s pogledom na more i tradicionalne kamene kuće samo su neke od nekretnina koje možete pronaći na ovom prekrasnom poluotoku.

Gastronomija i sportske aktivnosti

Osim toga, Istra je poznata po svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi, festivalima i brojnim sportskim aktivnostima tijekom cijele godine, što je čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine.

Poljoprivredno zemljište i vinogradi

Ovaj poluotok je poznat po proizvodnji visokokvalitetnih vina i maslinovog ulja, pa ulaganje u poljoprivredno zemljište može biti izuzetno profitabilno. S obzirom na sve navedeno, Istra je definitivno jedna od najprivlačnijih regija za ulaganje u turističke nekretnine u Hrvatskoj.

Zadar – Nekretnine uz obalu Jadranskog mora u usponu

Zadar, smješten na sjevernom dijelu Jadranskog mora, sve više postaje atraktivno odredište za ulaganje u nekretnine uz obalu mora. Svojom bogatom poviješću, prekrasnim plažama i blizinom nacionalnih parkova, Zadar privlači sve veći broj investitora iz cijelog svijeta. U posljednjih nekoliko godina, tržište nekretnina uz obalu mora bilježi konstantan rast, što ga čini gradom s usponom nekretnina uz obalu Jadranskog mora.

Moderne stambene zgrade, luksuzni apartmani i obnovljene povijesne kuće samo su neke od nekretnina koje možete pronaći u Zadru. Osim toga, Zadar je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, festivalima i blizini prekrasnih plaža te nacionalnih parkova Paklenica i Krka, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje u turističke nekretnine. Osim turističkih nekretnina uz obalu mora, Zadar nudi i mogućnosti za investiranje u marine i nautički turizam.

S obzirom na svoju blizinu nacionalnih parkova te dobru prometnu povezanost s ostatkom Europe putem zračnih luka Zadar i Split te autoceste A1, Zadar je idealno mjesto za razvoj marine te nautičkog turizma. S obzirom na sve navedeno, Zadar je definitivno grad s usponom koji definitivno treba uzeti u obzir pri odluci o kupnji nekretnina u Hrvatskoj.

Similar Posts